Behandlinger

Tandrensning
Normalt renses tænderne i forbindelse med et almindeligt tandtjek. Undersøgelse og tandrensning er en del af tandplejerens job. Finder hun huller eller andet, som kræver behandling, foretages behandlingen af tandlægen.

Tandfyldning
Et hul i en tand kræver en fyldning. Vi bruger plastmateriale i farver, som passer til tanden.

Rodbehandling
Når et hul i en tand går helt ind til nerven, så bakterier trænger ind og giver betændelse, er en rodbehandling nødvendig. Ved en rodbehandling fjernes nerven og dødt væv fra rodkanalen, og den rensede kanal fyldes med materiale, som spærrer adgangen for bakterier. En rodbehandlet tand mister styrke og bør derfor efterfølgende beskyttes med en guld- eller porcelænskrone.

Krone og bro
Hvis en tand er meget slidt eller knækket, kan skaden afhjælpes med en krone lavet af metal eller porcelæn. En krone både styrker og beskytter tanden. En bro er en kunstig tand, som kan erstatte en mistet tand. Broen fastgøres til de to tænder på hver side af mellemrummet. En bro kan være et alternativ til et implantat.

Implantat
Et implantat er en kunstig rod, som indsættes i knoglekæben. I den nye rod fastgøres en kunstig tand til erstatning for den mistede. En række tænder kan erstattes på denne måde.

Paradentose
Betændelse i tandkødet kan udvikle sig til paradentose - de løse tænders sygdom. Det vigtigste formål i behandlingen af paradentose er at stoppe sygdommen gennem tandrodsrensning og korrekt renholdelse af tænderne. Ved en fremskreden paradentose kan en tandkødsoperation være nødvendig. Vi har en specialkirurg til vanskelige opgaver.

Tandteknik
Hvis man mangler mange tænder, vil en del- eller helprotese gøre underværker.